• Joseph Entertainment

  • Jan Akkerman

  • The Rosenberg Trio

  • Sylvia Houtzager

  • Margriet Eshuijs

 

Sylvia Houtzager is geboren en getogen in Delft. Haar muzikaliteit en de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten uit Wenen op televisie zorgden ervoor dat ze heel bewust koos voor de viool als instrument. Als dochter van een hoboïst en een muzikale moeder woonde ze op jonge leeftijd orkestrepetities en concerten bij. Op 6-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste vioollessen.
Toen de leden van de groep Flairck in oktober 1978 op zoek waren naar een bijzondere violiste, liepen ze Sylvia tegen het lijf en repeteerden twee maanden bij haar thuis. In december 1978 speelde ze haar premiëre met Flairck in het Appel Theater in Den Haag. In januari 1997 maakte ze haar televisiedebuut in de eerste televisiespecial van Flairck, gevolgd door de televisieoptredens in België en Duitsland.

Ze ontving met Flairck de Zilveren harp en twee Edisons. Naast haar werkzaamheden voor Flairck formeerde ze een strijkkwartet dat regelmatig studiowerk verzorgde. Ze werd gevraagd voor CD-opnamen en concerten van artiesten zoals Herman van Veen, Don McLean, George Moustaki, Gavin Friday en de Ierse zangeres Mary Coughlan.

Voor boekingen en overige informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

an