• Joseph Entertainment

  • Jan Akkerman

  • The Rosenberg Trio

  • Sylvia Houtzager

  • Margriet Eshuijs

Een carrière van 45 jaar

Margriet Eshuijs groeide in de 50tiger jaren op in een muzikaal gezin. Haar ouders hadden een muziekschool en instrumentenwinkel in Zaandam. Margriet speelde op drie jarige leeftijd accordeon en toen ze 11 jaar was speelde ze gitaar in een bandje met op drums Henny Huisman.

Ze brak door in 1974 met de band Lucifer met de hit “House for sale”. Er volgde top 40 noteringen en ze ontving een gouden elpee. In 1980 gaf ze haar carrière een nieuwe wending met de “Margriet Eshuijs Band”. Ze vestigde haar naam definitief op podia zoals Paradiso, de Melkweg en grote festivals zoals Parkpop. De single “Black Pearl” werd in 1981 een grote hit en ze maakte met de band vervolgens 3 albums, waarvoor ze ook 3 Edisons kreeg. Eind jaren tachtig gaf Margriet vorm aan de eerste zangafdelingen Pop en Jazz van de conservatoria in Almaar en Leeuwarden en werd ze hoofdvakdocent zang. Daarnaast gaf ze veel soloconcerten met o.a. met het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Metropool orkest.

Begin jaren negentig was zij de eerste popzangeres die de stap maakte naar de theaters en ontwikkelde ze het fenomeen theaterpopconcert. Singer-songwriter Maarten Peters werd haar vaste componist en producer. Ze maakten samen 5 cd’s. Het album The Wee Small Hours met daarop het mooie lied “God is asleep” kreeg een Edison nominatie. In 1992 kreeg ze dan ook voor haar oeuvre de Gouden Harp.

In 1998 bracht Margriet de live cd “Step into the light” uit en in datzelfde jaar werd ze geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de Nederlandse popmuziek. In 2001 kwam de cd “Time” uit een uniek concept album met als thema “tijd”.

Vier jaar later werd er een registratie gemaakt van haar In Concert tournee en kwamen de dvd en de cd “In Concert ” uit.

In 2009 gaf Margriet weer een nieuwe wending aan haar carrière. Ze koos ervoor om een aantal mooie Nederlandstalige liedjes te gaan zingen. Ook pakte zij weer haar instrumenten op (piano, gitaar, octaaf gitaar, ukulele, accordeon, keyboards) en ging ze werken met nieuwe looping technieken, ze creëerde een decor van fotocollages en maakte zo haar soloconcert “Journey“ dat ze tot op heden speelt. In 2016 ronde ze haar studie methodiek zang af en is ze een privé zanglespraktijk begonnen en startte ze met het Margriet Eshuijs Popkoor.